Zerowater vs brita

ZeroWater vs Brita

Wat is beter? ZeroWater of Brita?

Allereerst is het goed om te weten te weten over beide merken. ZeroWater en Brita zijn beide bekende merken in de markt van waterfiltratie. Ze bieden systemen aan om onzuiverheden uit kraanwater te verwijderen om de smaak te verbeteren en de algehele waterkwaliteit te verhogen. Hier is een basisvergelijking tussen de twee op basis van mijn kennis tot september 2021:

Filtertechnologie ZeroWater en Brita

ZeroWater-filters gebruiken een vijftraps filtratiesysteem dat beweert bijna alle opgeloste vaste stoffen in het water te verwijderen, waaronder lood en andere zware metalen. Brita-filters maken meestal gebruik van een tweefasig systeem, waaronder actieve kool en een ionenuitwisselingshars. Dit is effectief voor het verminderen van chloorsmaak en -geur, en het verwijderen van cadmium, kwik en koper.

Kosten ZeroWater en Brita

Over het algemeen zijn de initiële kosten van Brita-filtersystemen vaak lager dan die van ZeroWater. Echter, ZeroWater-filters moeten mogelijk vaker worden vervangen, afhankelijk van de kwaliteit van uw lokale kraanwater, wat de langetermijnkosten kan verhogen.

TDS-meting ZeroWater en Brita

ZeroWater biedt een TDS (Total Dissolved Solids) meter bij hun producten, zodat u het niveau van opgeloste vaste stoffen in uw water kunt meten. Brita biedt deze functie niet.

Smaak ZeroWater en Brita

Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan de smaak van water dat door een ZeroWater-filter is gegaan vanwege de grondiger filtratie, terwijl anderen de voorkeur geven aan Brita-gefilterd water.

Milieu-impact ZeroWater en Brita

Beide merken bieden recyclebare waterfilters, maar de frequentie van het vervangen van filters kan de milieubelasting beïnvloeden.

Conclusie ZeroWater vs Brita

Beide producten hebben hun sterke punten en het hangt echt af van uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Het is altijd het beste om uw lokale waterkwaliteitsrapport te controleren om te zien welke verontreinigingen mogelijk aanwezig zijn in uw kraanwater, zodat u het filter kunt kiezen dat het beste aan uw behoeften voldoet.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad