Mag je onkruidverdelgers gebruiken?

Mag je Onkruidverdelgers Gebruiken?

Vraag je jezelf af: “Mag je Onkruidverdelgers Gebruiken?” Nee! In Nederland is het gebruik van chemische onkruidverdelgers op straten en wegen sinds 2016 verboden. Zelfs minder agressieve opties zoals schoonmaakazijn of biologisch afbreekbare vloeistoffen zijn niet toegestaan, omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van mensen en het milieu. Deze stoffen kunnen bij regenval in het rioolwater, oppervlaktewater en grondwater terechtkomen.

Hoe kun je dan wel onkruid bestrijden? Gemeenten en schoonmaakdiensten gebruiken methoden zoals het gebruik van heet water, hete lucht, vegen en borstelen met staalborstels om onkruid op straten aan te pakken. Het gebruik van chemische middelen is echter alleen nog toegestaan in particuliere tuinen, hoewel dit nog steeds invloed kan hebben op grond- en oppervlaktewaterkwaliteit.

Mag je Onkruidverdelgers Gebruiken in Nederland?

In gebieden waar grondwater wordt gewonnen, zoals aangegeven door borden, is het gebruik van chemische onkruidverdelgers niet toegestaan. Deze stoffen kunnen in de grond sijpelen en het drinkwater vervuilen. In plaats daarvan wordt aangeraden om natuurlijke methoden te gebruiken, zoals het met de hand verwijderen van onkruid inclusief de wortels, beperkt schoffelen om hergroei te voorkomen, het gieten van kokend water over onkruid tussen de tegels, en het vermijden van het gebruik van azijn, aangezien dit zich verspreidt en uiteindelijk uit het water moet worden gefilterd door waterzuiveringsinstallaties.

Lees meer over drinkwater in ons kenniscentrum.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad