Zerowater imitatie

Wat filtert ZeroWater filter?

Wat filtert ZeroWater-filters? Wat Filteren Ze en Hoe Doen Ze Het?

De kwaliteit van het drinkwater is van vitaal belang voor onze gezondheid en welzijn. Kraanwater kan echter verschillende onzuiverheden bevatten, variërend van chemicaliën en zware metalen tot micro-organismen. Om deze ongewenste stoffen te verwijderen, vertrouwen veel mensen op waterfilters. Een populair merk in dit opzicht is ZeroWater, dat beweert water te zuiveren tot “nul opgeloste vaste stoffen” (TDS). Maar wat filtert een ZeroWater-filter eigenlijk en hoe werkt het? In dit artikel zullen we diepgaand onderzoeken wat ZeroWater-filters filteren en hoe ze dat doen.

ZeroWater in een notendop

Voordat we in de details van de filtratie duiken, laten we eens kijken naar hoe ZeroWater-filters werken en waarom ze de aandacht hebben getrokken. ZeroWater is een merk dat zich richt op het zuiveren van water tot het niveau van “nul opgeloste vaste stoffen” (TDS). TDS verwijst naar het totale gehalte aan opgeloste stoffen in water, inclusief mineralen, zouten, metalen en andere deeltjes. Een hoog TDS-niveau kan duiden op vervuiling of ongewenste verontreinigingen in het water.

Het ZeroWater-filtratieproces omvat meerdere stappen, maar het hart van het systeem is het ZeroWater-filter zelf. Dit filter bevat een speciale ionenwisselaarhars die verantwoordelijk is voor het verwijderen van onzuiverheden uit het water.

Wat Filtert ZeroWater?

ZeroWater-filters zijn ontworpen om een breed scala aan onzuiverheden uit het water te verwijderen, waaronder:

 1. Zware metalen: Een van de belangrijkste categorieën van verontreinigingen die ZeroWater verwijdert, zijn zware metalen zoals lood, kwik en cadmium. Deze metalen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en kunnen in sommige waterbronnen voorkomen als gevolg van verouderde leidingen of industriële activiteiten.
 2. Chemicaliën: ZeroWater kan veelvoorkomende chemicaliën in kraanwater, zoals chloor, chlooramines en oplosmiddelen, verwijderen. Het elimineren van deze chemicaliën verbetert niet alleen de smaak van het water, maar kan ook de gezondheid ten goede komen.
 3. TDS (Total Dissolved Solids): Het belangrijkste doel van ZeroWater is om TDS te verminderen tot “nul”. Dit omvat het verwijderen van minerale zouten, nitraten, sulfaten en andere opgeloste stoffen. Als gevolg hiervan biedt ZeroWater de zuiverste vorm van water die je kunt krijgen zonder gedestilleerd water te gebruiken.
 4. Smaak- en geurstoffen: ZeroWater-filters zijn effectief in het verwijderen van onaangename smaken en geuren uit het water, waardoor het drinkwater aangenamer wordt.
 5. Microdeeltjes: Hoewel ZeroWater niet specifiek is ontworpen om micro-organismen te verwijderen, kunnen sommige deeltjes zoals bacteriën en virussen worden opgevangen door het filter vanwege hun grootte. Dit betekent echter niet dat ZeroWater een betrouwbare methode is om microbiële verontreinigingen te elimineren.

Hoe Filtert ZeroWater?

Het ZeroWater-filtratieproces is gebaseerd op een ionenwisselaarhars die onzuiverheden aantrekt en vasthoudt terwijl het water erdoorheen stroomt. Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe ZeroWater-filters werken:

 1. Voorbehandeling: Voordat je het filter voor het eerst gebruikt, moet je het grondig spoelen om eventuele restanten of deeltjes van de productie te verwijderen. Dit spoelproces helpt om het filter schoon en klaar te maken voor gebruik.
 2. Filtering: Zodra het filter is voorbereid, vul je de bovenste reservoirs van het ZeroWater-apparaat met ongezuiverd kraanwater. Het water stroomt vervolgens door het ZeroWater-filter, waar de ionenwisselaarhars aan het werk gaat.
 3. Ionenuitwisseling: De ionenwisselaarhars in het ZeroWater-filter bevat negatief geladen harskorrels. Positief geladen onzuiverheden, zoals zware metalen en mineralen, worden aangetrokken tot deze negatieve ladingen en vastgehouden door de hars.
 4. Uitstroom: Het gezuiverde water stroomt door het filter naar het onderste reservoir, waar je het kunt verzamelen en consumeren. Dit water zou aanzienlijk vrij moeten zijn van onzuiverheden en een laag TDS-niveau moeten hebben.

Voordelen van ZeroWater-filtratie:

Het gebruik van ZeroWater-filters biedt verschillende voordelen, waaronder:

 1. Verbeterde smaak: ZeroWater verwijdert ongewenste smaakverstorende stoffen zoals chloor en minerale smaken, waardoor het water aangenamer smaakt.
 2. Verwijdering van potentieel schadelijke stoffen: Het elimineren van zware metalen en chemicaliën kan bijdragen aan de veiligheid van het drinkwater en het risico op gezondheidsproblemen verminderen.
 3. Helder en zuiver water: ZeroWater biedt een efficiënte methode om water te zuiveren tot een niveau van “nul opgeloste vaste stoffen”, wat resulteert in helder en zuiver water.

Overwegingen bij het gebruik van ZeroWater-filters:

Hoewel ZeroWater-filtratie veel voordelen heeft, zijn er ook enkele overwegingen:

 1. Kosten: Het gebruik van ZeroWater-filters kan kosten met zich meebrengen, omdat de filters regelmatig moeten worden vervangen. Dit kan een overweging zijn voor mensen met een beperkt budget.
 2. Milieueffecten: ZeroWater-filters zijn doorgaans wegwerpfilters, wat bijdraagt aan afval en milieuproblemen. Sommige mensen geven de voorkeur aan herbruikbare filtersystemen om deze reden.
 3. Onderhoud: Om ervoor te zorgen dat ZeroWater-filters efficiënt blijven werken, is het belangrijk om ze regelmatig te onderhouden volgens de instructies van de fabrikant. Dit omvat het spoelen van het filter voor gebruik en het controleren van het TDS-niveau om te bepalen wanneer het filter moet worden vervangen.

Conclusie

ZeroWater-filters bieden een effectieve methode om water te zuiveren door een breed scala aan onzuiverheden te verwijderen, inclusief zware metalen, chemicaliën en minerale opgeloste stoffen. Het filtratieproces is gebaseerd op een ionenwisselaarhars die onzuiverheden aantrekt en vasthoudt, resulterend in zuiver en helder water. Terwijl het gebruik van ZeroWater-filters verschillende voordelen met zich meebrengt, moeten ook de kosten, milieueffecten en onderhoudsbehoeften in overweging worden genomen bij het gebruik van deze filtratiemethode. Over het algemeen bieden ZeroWater-filters een gezonde en effectieve manier om de kwaliteit van je drinkwater te verbeteren.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad