Waterfilter zwembad

zerowater filter loopt niet door

ZeroWater Filter Loopt Niet Door: Oorzaken en Oplossingen

ZeroWater staat bekend om zijn effectieve waterfiltratiesystemen die bedoeld zijn om kraanwater te zuiveren tot het niveau van “nul opgeloste vaste stoffen” (TDS), waardoor schoon en zuiver drinkwater wordt verkregen. Echter, zoals elk apparaat, kunnen zich soms problemen voordoen. Als je ZeroWater-filter niet goed doorloopt of problemen ondervindt, ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we enkele mogelijke oorzaken onderzoeken waarom je ZeroWater-filter niet goed doorloopt en hoe je deze problemen kunt oplossen.

Mogelijke Oorzaken van een ZeroWater Filter dat Niet Doorloopt:

 1. Verstopt Filter: Een van de meest voorkomende oorzaken van een ZeroWater-filter dat niet goed doorloopt, is een verstopt filter. Als er te veel onzuiverheden zijn opgevangen, kan het filter verstopt raken en de waterstroom belemmeren.
 2. Vervallen Filter: ZeroWater-filters hebben een beperkte levensduur en moeten na verloop van tijd worden vervangen. Als je filter zijn capaciteit heeft bereikt, kan het de waterstroom vertragen.
 3. Verontreinigd Water: Als het kraanwater dat je gebruikt om het filter te vullen al zeer verontreinigd is, kan dit het filter snel verzadigen en de doorstroming belemmeren.
 4. Beschadigd Filter of Kan: Een beschadigd filter of een kan kan problemen veroorzaken. Als er scheuren of breuken in het filter of de kan zijn, kan er water lekken of kan de waterstroom worden onderbroken.
 5. Onjuiste Installatie: Een onjuiste installatie van het filter kan de waterstroom verstoren. Zorg ervoor dat het filter correct is geplaatst volgens de instructies van de fabrikant.
 6. Te Hoge TDS-niveaus: Als het TDS-niveau (het totale gehalte aan opgeloste stoffen) in je water zeer hoog is, kan het filter sneller verzadigen en moet het vaker worden vervangen.

Oplossingen voor een ZeroWater Filter dat Niet Doorloopt:

Nu we enkele mogelijke oorzaken hebben besproken, laten we eens kijken naar mogelijke oplossingen:

 1. Vervang het Filter: Als je filter is verlopen of als je merkt dat de waterstroom sterk is verminderd, vervang het dan door een nieuwe ZeroWater-filter. Controleer altijd de vervaldatum op de verpakking van het filter om te zien wanneer het moet worden vervangen.
 2. Spoel het Filter: Als je denkt dat het filter verstopt is, probeer het dan te spoelen volgens de instructies van de fabrikant voordat je het vervangt. Dit kan eventuele opgehoopte onzuiverheden verwijderen en de waterstroom herstellen.
 3. Gebruik Schoner Water: Als je kraanwater extreem verontreinigd is, overweeg dan om vooraf gefilterd water te gebruiken om je ZeroWater-filter te vullen. Dit kan helpen om de levensduur van het filter te verlengen.
 4. Controleer op Beschadigingen: Inspecteer zowel het filter als de kan op eventuele beschadigingen. Als je scheuren of breuken aantreft, vervang dan het beschadigde onderdeel.
 5. Zorg voor de Juiste Installatie: Controleer of het filter correct is geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat het stevig op zijn plaats zit en geen ruimte laat voor lekken.
 6. Test het TDS-niveau: Gebruik de meegeleverde TDS-meter om het TDS-niveau van het gefilterde water te meten. Als het TDS-niveau hoog blijft, zelfs na het vervangen van het filter, kan dit wijzen op een probleem met de waterkwaliteit dat moet worden aangepakt.
 7. Neem Contact op met de Klantenservice: Als je problemen aanhouden en je geen oplossing kunt vinden, neem dan contact op met de klantenservice van ZeroWater of de winkel waar je het product hebt gekocht. Ze kunnen verdere assistentie bieden of advies geven over mogelijke garantieaanspraken.

Conclusie

Een ZeroWater-filter dat niet goed doorloopt, kan vervelend zijn, maar de meeste problemen kunnen worden opgelost door het filter op de juiste manier te onderhouden en te vervangen. Zorg ervoor dat je regelmatig de waterkwaliteit controleert, het filter vervangt volgens de aanbevelingen van de fabrikant en de kan en het filter correct installeert. Op die manier kun je genieten van schoon, gezuiverd water en de voordelen van ZeroWater blijven ervaren.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad