Wanneer waterfilter vervangen

Wanneer waterfilter vervangen

Het vervangen van je waterfilter hangt af van het specifieke model en merk van je waterfiltersysteem, en ook van de kwaliteit van je water en hoeveel je het gebruikt. Fabrikanten geven meestal aanbevelingen over wanneer je het filter moet vervangen, en het is belangrijk om deze aanwijzingen op te volgen om ervoor te zorgen dat je waterfilter effectief blijft werken.

Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  1. Waterfilterkannen: Voor waterfilterkannen zoals die van Brita of ZeroWater, wordt over het algemeen aanbevolen om het filter ongeveer elke twee maanden of na ongeveer 150-200 liter gefilterd water te vervangen.
  2. Kraanfilters: Deze filters moeten meestal om de 3-4 maanden worden vervangen, of eerder als je merkt dat de waterstroom vertraagt (wat kan duiden op een verstopt filter).
  3. Onder-de-gootsteen filters: De filters voor deze systemen variëren sterk, maar veel modellen hebben filters die elke 6-12 maanden moeten worden vervangen.
  4. Hele-huis waterfiltersystemen: Deze filters kunnen een aanzienlijke hoeveelheid water behandelen voordat ze moeten worden vervangen, soms tot 1.000.000 gallon of meer. De vervangingsfrequentie hangt sterk af van de kwaliteit van uw water en hoeveel water uw huishouden gebruikt, maar kan variëren van 1-10 jaar.

Het is belangrijk op te merken dat deze tijdschalen algemene richtlijnen zijn en dat de specifieke aanbevelingen van de fabrikant kunnen variëren. Ook als je water zwaar verontreinigd is of als je een groot huishouden hebt en veel water gebruikt, moet je mogelijk je filters vaker vervangen. Controleer altijd de aanbevelingen van de fabrikant voor je specifieke filtermodel.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad