Waar bestaat een waterfilter uit

Waar bestaat een waterfilter uit

Waterfilters kunnen op verschillende manieren zijn ontworpen en samengesteld, maar hier zijn enkele van de meest voorkomende componenten:

  1. Actieve Koolstof: Actieve koolstof, vaak gemaakt van kokosnootschillen of ander plantaardig materiaal, is een gemeenschappelijk element in vele waterfilters. Het heeft een enorm oppervlak vol met kleine poriën. Deze poriën trekken en absorberen verontreinigingen uit het water, waaronder chemicaliën zoals chloor en sommige soorten organische verontreinigingen, waardoor de smaak en geur van het water verbeteren.
  2. Ionenuitwisselingshars: Dit materiaal wordt vaak gebruikt in waterontharders en sommige waterfilters om ionen van zware metalen zoals lood en koper te verwijderen. Het werkt door de ongewenste ionen in het water te ruilen voor minder schadelijke ionen, meestal natrium.
  3. Keramisch Materiaal: Keramische filters gebruiken een fijne, poreuze keramische wand om fysieke verontreinigingen zoals sediment en micro-organismen zoals bacteriën en protozoa te verwijderen.
  4. Omgekeerde Osmose Membraan: Dit semipermeabele membraan wordt gebruikt in omgekeerde osmose systemen om een breed scala aan verontreinigingen te verwijderen, waaronder zware metalen, zouten, en sommige microbiële verontreinigingen.
  5. UV-Licht: In sommige waterfiltersystemen wordt een ultraviolet licht gebruikt om ziekteverwekkende micro-organismen te doden of inactiveren.

Daarnaast bevatten veel filtersystemen ook een mechanisch filter om grotere deeltjes en sediment uit het water te verwijderen. De specifieke componenten en materialen in een waterfilter variëren afhankelijk van het type filter en het doel (bijvoorbeeld het filteren van drinkwater, het ontharden van water, etc.). Het is altijd belangrijk om de specificaties van een specifiek waterfiltersysteem te controleren om te weten welke soorten verontreinigingen het kan verwijderen.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad