Waterfiltersystemen

Waterfiltersystemen

Waterfiltersystemen zijn ontworpen om verontreinigingen uit water te verwijderen en de smaak en kwaliteit van water te verbeteren. Er zijn verschillende typen, variërend van kleine, draagbare filters voor persoonlijk gebruik tot grotere, hele-huis systemen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende types:

  1. Pitcher Filters: Dit zijn eenvoudige, draagbare systemen die vaak koolstoffilters gebruiken om chloor en andere verontreinigingen te verwijderen. Ze zijn handig en betaalbaar, maar hebben een beperkte capaciteit en moeten regelmatig worden vervangen. Brita is een populair merk van pitcher filters.
  2. Faucet-Mounted Filters: Deze worden direct op de kraan in uw huis gemonteerd en filteren water als het uit de kraan komt. Ze kunnen meer verontreinigingen filteren dan pitcher filters, maar kunnen de waterstroom verminderen en zijn mogelijk niet compatibel met alle kranen.
  3. Countertop Filters: Deze systemen zitten op het aanrecht en filteren een groter volume water dan pitcher of faucet-mounted filters. Ze zijn effectiever in het verwijderen van verontreinigingen en kunnen aangepast worden aan specifieke filtratiebehoeften, maar nemen meer ruimte in en kunnen duurder zijn.
  4. Under-Sink Filters: Deze worden onder de gootsteen geïnstalleerd en filteren water voordat het naar de kraan wordt geleid. Ze zijn zeer effectief in het verwijderen van een breed scala aan verontreinigingen, maar vereisen professionele installatie en kunnen aanzienlijk duurder zijn dan andere opties.
  5. Whole-House Filters: Zoals de naam al aangeeft, worden deze systemen geïnstalleerd waar het water uw huis binnenkomt, en filteren al het water dat naar uw kranen, douches en apparaten gaat. Ze zijn het meest effectief in het verwijderen van verontreinigingen, maar zijn het duurst en vereisen professionele installatie.

Elk type filter heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het beste systeem voor u hangt af van uw specifieke behoeften, inclusief het soort water dat u heeft, de soorten verontreinigingen die u wilt verwijderen, uw budget, en hoeveel onderhoud u bereid bent te doen.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad