Wat filtert een waterfilter

Wat filtert een waterfilter

Waterfilters zijn ontworpen om een reeks verontreinigingen uit het water te verwijderen, hoewel wat precies wordt gefilterd kan variëren afhankelijk van het type en het merk van de filter. Hier zijn enkele van de meest voorkomende verontreinigingen die waterfilters kunnen verwijderen:

  1. Sediment: Dit zijn fysieke deeltjes zoals zand, stof en roest die in het water kunnen voorkomen. Ze kunnen het water troebel maken en de smaak beïnvloeden.
  2. Chloor: Veel openbare watervoorzieningen gebruiken chloor om bacteriën te doden, maar het kan een onaangename smaak en geur aan het water geven. De meeste waterfilters kunnen chloor effectief verwijderen.
  3. Zware metalen: Veel filters kunnen zware metalen zoals lood en kwik verwijderen, die schadelijk kunnen zijn als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd.
  4. Chemische verontreinigingen: Sommige waterfilters kunnen ook chemische verontreinigingen zoals pesticiden en industriële verontreinigingen verwijderen.
  5. Micro-organismen: Sommige filters zijn ontworpen om schadelijke micro-organismen zoals bacteriën en parasieten te verwijderen.
  6. Waterhardheid (calcium en magnesium): Sommige filters, met name waterontharders, kunnen de mineralen verwijderen die waterhardheid veroorzaken.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle filters alle soorten verontreinigingen kunnen verwijderen. Bijvoorbeeld, de meeste waterfilterkannen en kraanfilters zijn niet ontworpen om bacteriën of andere micro-organismen te verwijderen. Als je een specifieke verontreiniging in je water hebt die je wilt verwijderen, zorg er dan voor dat je een filter kiest dat die specifieke verontreiniging kan filteren.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad