Wat doet een waterfilter

Wat doet een waterfilter

Een waterfilter is een apparaat dat verontreinigingen uit water verwijdert door een fysiek barrièreproces en/of chemische of biologische processen. Afhankelijk van het type en de kwaliteit van de filter, kunnen ze een reeks verontreinigingen verwijderen om de smaak, geur en algemene kwaliteit van water te verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen die waterfilters doen:

  1. Fysieke filtering: Dit is de eenvoudigste vorm van waterfiltratie. Het water wordt door een fysiek filtermedium geleid, dat kleine deeltjes zoals zand, vuil, roest en sediment vasthoudt. Dit proces kan helpen om het water helderder en aangenamer om te drinken te maken.
  2. Chemische filtering: Veel waterfilters bevatten geactiveerde koolstof, die verontreinigingen aantrekt en vasthoudt door een proces dat adsorptie wordt genoemd. Geactiveerde koolstof is bijzonder effectief in het verwijderen van organische stoffen, chloor en andere chemicaliën die de smaak en geur van water kunnen beïnvloeden.
  3. Verwijderen van zware metalen: Sommige waterfilters kunnen zware metalen zoals lood, kwik en koper uit water verwijderen. Dit wordt vaak gedaan met behulp van een ionenwisselaar, die ongewenste ionen in het water vervangt door minder schadelijke ionen.
  4. Verwijderen van microbiële verontreinigingen: Hoewel niet alle waterfilters dit doen, zijn sommige ontworpen om bacteriën, virussen en andere micro-organismen uit water te verwijderen. Dit kan worden bereikt door verschillende methoden, waaronder ultrafiltratie, UV-behandeling, of het gebruik van speciale microbieel resistent materiaal.
  5. Verbetering van de smaak en de geur van water: Door het verwijderen van chloor, organische stoffen en andere verontreinigingen, kunnen waterfilters de smaak en geur van water aanzienlijk verbeteren.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle filters alle verontreinigingen verwijderen, dus je moet een filter kiezen dat specifiek is ontworpen om de specifieke verontreinigingen in je water aan te pakken.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad