Waterfilter vies

Zerowater Vies

Probleem: Slechte Smaak of Geur van Gefilterd Water

Oplossing als ZeroWater Vies smaakt

 • Vervang de Filter: Als je merkt dat het water een onaangename smaak of geur heeft, kan het tijd zijn om de filter te vervangen. Kijk op de verpakking van de filter of in de handleiding om te zien hoe lang de filter meegaat en zorg ervoor dat je deze op tijd vervangt.
 • Spoel de Filter: Als de filter nog niet aan het einde van zijn levensduur is, kan het helpen om deze grondig te spoelen. Volg de instructies van de fabrikant om de filter correct te reinigen en spoel deze met koud water.
 • Controleer de Waterkwaliteit: De smaak en geur van je water kunnen ook worden beïnvloed door de kwaliteit van het kraanwater dat je gebruikt. Controleer of er veranderingen zijn in de waterkwaliteit in je regio. Als het kraanwater van nature onaangename smaken of geuren heeft, kan Zerowater deze verbeteren.

Probleem: Langzame Filtratie ZeroWater

Oplossing bij Filtratie ZeroWater

 • Reinig het Reservoir en de Kan: Als je merkt dat de filtratie langzamer verloopt dan normaal, controleer dan of het reservoir en de kan schoon zijn. Vuil of afzettingen in deze onderdelen kunnen de doorstroming belemmeren. Reinig ze grondig volgens de instructies van de fabrikant.
 • Controleer op Verstopping: Soms kunnen de wateruitlaten in de filter verstopt raken door opgehoopt vuil. Haal de filter eruit en controleer of er vuil is dat de doorstroming belemmert. Maak de filter indien nodig schoon.
 • Vervang de Filter: Als de filter oud is en verzadigd met onzuiverheden, kan dit de snelheid van de filtratie verminderen. Overweeg om de filter te vervangen als deze aan het einde van zijn levensduur is.

Probleem: Water met Hoge TDS-waarden

Oplossing Hoge TDS waarde ZeroWater

 • Vervang de Filter: Als het water nog steeds hoge Total Dissolved Solids (TDS)-waarden heeft na filtratie, kan dit erop wijzen dat de filter aan het einde van zijn levensduur is. Vervang de filter volgens de aanbevelingen van de fabrikant.
 • Controleer de Waterbron: Als het kraanwater van nature extreem hoge TDS-waarden heeft, kan Zerowater mogelijk niet alle onzuiverheden volledig verwijderen. Overweeg het gebruik van een waterontharder of een omgekeerde osmose-systeem als het water erg hard is.

Probleem: Lekkage ZeroWaterOplossing bij Lekkage ZeroWater

 • Controleer de Afdichtingen: Als je merkt dat er water lekt uit de kan of het reservoir, controleer dan de afdichtingen en pakkingen zorgvuldig. Zorg ervoor dat ze goed zijn geplaatst en niet beschadigd zijn. Vervang ze indien nodig.
 • Inspecteer de Kan en het Reservoir: Kijk of er scheuren of breuken zijn in de kan of het reservoir. Als er fysieke schade is, moet je mogelijk het beschadigde onderdeel vervangen.
 • Volg de Instructies: Zorg ervoor dat je het Zerowater-systeem correct monteert en gebruikt volgens de instructies van de fabrikant. Verkeerde montage kan leiden tot lekkage.

Probleem: Onderhoud van het Zerowater-systeem

Oplossing voor Onderhoud van het Zerowater-systeem

 • Regelmatig Onderhoud: Houd het Zerowater-systeem schoon en volg de aanbevelingen van de fabrikant voor regelmatig onderhoud. Reinig de kan, het reservoir en de filter zoals voorgeschreven.
 • Gebruik Alleen Aanbevolen Filters: Zorg ervoor dat je alleen door de fabrikant aanbevolen vervangende filters gebruikt. Het gebruik van niet-originele filters kan de prestaties van het systeem beïnvloeden.
 • Controleer de Waterkwaliteit: Houd de waterkwaliteit in de gaten en blijf op de hoogte van eventuele veranderingen in de waterbron in je regio.

Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant van je Zerowater-systeem nauwkeurig op te volgen om de beste resultaten te behalen en eventuele problemen op te lossen. Als je problemen aanhouden, overweeg dan contact op te nemen met de klantenservice van Zerowater voor verdere assistentie.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad