Hoe lang gaat een waterfilter mee (1)

Hoe lang gaat een waterfilter mee?

De levensduur van een waterfilter kan variëren afhankelijk van het type filter, de kwaliteit van het water en het gebruik. Over het algemeen geven fabrikanten richtlijnen over hoe lang een filter meegaat voordat het moet worden vervangen. Hier zijn enkele algemene schattingen voor verschillende soorten waterfilters:

  1. Koolstoffilters: Koolstoffilters worden vaak gebruikt om chloor, smaak- en geurveroorzakende stoffen uit het water te verwijderen. Ze hebben meestal een levensduur van ongeveer 2 tot 6 maanden, afhankelijk van het gebruik en de waterkwaliteit.
  2. Omgekeerde osmose (RO) filters: RO-filters verwijderen een breed scala aan verontreinigingen, waaronder zware metalen, chemicaliën en micro-organismen. Deze filters gaan doorgaans 1 tot 3 jaar mee voordat ze moeten worden vervangen.
  3. Keramische filters: Keramische filters zijn duurzaam en kunnen lang meegaan. Ze kunnen tot 1 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen, afhankelijk van het onderhoud en de waterkwaliteit.
  4. UV-filters: UV-filters worden gebruikt om bacteriën en virussen in het water te doden. De UV-lamp in het filter heeft meestal een levensduur van ongeveer 9 tot 12 maanden, waarna deze moet worden vervangen.

Het is belangrijk op te merken dat deze schattingen algemeen zijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is raadzaam om de instructies van de fabrikant te raadplegen voor specifieke informatie over de levensduur van een bepaald waterfiltermodel.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad