Welke waterfilterkan kopen

Welke waterfilterkan kopen | #1 Advies

Welke waterfilterkan kopen? Je vraagt je af welke waterfilterkan je moet kopen en waar je op moet letten. Dat is een goede vraag, want een waterfilterkan kan je helpen om het water te zuiveren van kalk, chloor, metalen en andere stoffen die de smaak, de geur, de kwaliteit en de gezondheid van het water kunnen beïnvloeden. Er zijn verschillende soorten waterfilterkannen op de markt, elk met hun eigen voor- en nadelen. Om je te helpen bij het maken van een goede keuze, heb ik hier een aantal tips voor je:

• Let op de capaciteit van de waterfilterkan. Hoeveel liter water kan de kan per keer of per dag filteren? Hoe groter de capaciteit, hoe minder vaak je de kan hoeft bij te vullen. Maar let ook op de grootte van de kan, want die moet wel in je koelkast passen als je gekoeld water wilt drinken.

• Let op de levensduur van het filterpatroon. Hoe lang gaat het filterpatroon mee voordat het vervangen moet worden? Hoe vaker je het filterpatroon moet vervangen, hoe hoger de kosten en het afval. Sommige filterpatronen hebben een indicator die aangeeft wanneer ze aan vervanging toe zijn.

• Let op de effectiviteit van het filterproces. Hoe goed verwijdert het filterpatroon de verontreinigingen uit het water? Sommige filterpatronen verwijderen alleen kalk en chloor, terwijl andere ook metalen, pesticiden, hormonen en bacteriën verwijderen. Je kunt de effectiviteit van het filterproces controleren door een TDS-meter te gebruiken, die de totale hoeveelheid opgeloste vaste stoffen in het water meet.

• Let op de gebruiksvriendelijkheid van de waterfilterkan. Hoe makkelijk is de kan te vullen, te schenken en te reinigen? Heeft de kan een handig handvat, een antislipbodem en een antilekdeksel? Is de kan vaatwasserbestendig? Is het filterpatroon eenvoudig te plaatsen en te verwijderen?

• Let op de prijs van de waterfilterkan. Hoeveel kost de kan in aanschaf en in gebruik? Hoe duur zijn de filterpatronen en hoe vaak moet je ze kopen? Hoeveel bespaar je op flessenwater als je een waterfilterkan gebruikt? Welke waterfilterkan kopen? Vergelijk de prijzen en de kwaliteit van verschillende merken en modellen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

Of neem een kijkje in onze winkel en sorteer op populaire water filter producten 🙂

Welke waterfilterkan kopen

Als je overweegt een waterfilterkan te kopen, zijn er verschillende factoren om in gedachten te houden, waaronder de kwaliteit van je lokale water, de capaciteit van de kan, het type en de levensduur van het filter, de kosten, en je persoonlijke voorkeuren voor smaak en ontwerp.

Het kiezen van een waterfilterkan kan afhangen van verschillende factoren, waaronder je behoeften, budget en persoonlijke voorkeuren. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen om rekening mee te houden bij het kopen van een waterfilterkan:

 1. Type filtratietechnologie:
  • Er zijn verschillende soorten filtratietechnologie beschikbaar, zoals koolstoffiltratie, omgekeerde osmose, enzovoort. Koolstoffilters zijn doorgaans geschikt voor het verwijderen van chloorsmaak en geur, terwijl omgekeerde osmose systemen meer verontreinigingen kunnen verwijderen. Kies een technologie die voldoet aan je waterzuiveringsbehoeften.
 2. Filtervermogen:
  • Controleer hoeveel water de kan kan filteren voordat je de filter moet vervangen. Dit kan variëren afhankelijk van het merk en het model.
 3. Verwijderbare filters:
  • Sommige waterfilterkannen hebben vervangbare filters, terwijl andere een ingebouwde permanente filter hebben. Overweeg hoe vaak je de filter moet vervangen en wat de kosten hiervan zijn.
 4. Capaciteit:
  • Kies een kan met voldoende capaciteit voor je dagelijkse behoeften. Overweeg hoeveel water je gemiddeld per dag drinkt.
 5. Smaak en geur van water:
  • Als je vooral geïnteresseerd bent in het verbeteren van de smaak en geur van kraanwater, zoek dan naar een kan die bekend staat om zijn smaakverbetering.
 6. Verwijderde verontreinigingen:
  • Controleer of de kan specifieke verontreinigingen zoals chloor, lood, zware metalen, bacteriën, enzovoort kan verwijderen, afhankelijk van je waterkwaliteit en behoeften.
 7. Materiaal en duurzaamheid:
  • Let op het materiaal van de kan en de duurzaamheid. BPA-vrije kunststof, glas of roestvrij staal zijn vaak goede keuzes.
 8. Makkelijk in gebruik:
  • Kies een kan die eenvoudig te gebruiken, te reinigen en te onderhouden is.
 9. Ruimte en ontwerp:
  • Overweeg de beschikbare ruimte in je keuken en het ontwerp van de kan. Sommige mensen geven de voorkeur aan slanke, ruimtebesparende ontwerpen.
 10. Prijs en kosten van vervangende filters:
  • Bepaal je budget en controleer de kosten van vervangende filters op de lange termijn, omdat dit een doorlopende uitgave kan zijn.
 11. Merk en recensies:
  • Onderzoek verschillende merken en lees recensies van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de prestaties en betrouwbaarheid van de kan.

Welke waterfilterkan kopen Het is belangrijk om de waterkwaliteit in je regio te begrijpen en je behoeften af te stemmen op de juiste waterfilterkan. Raadpleeg ook de productspecificaties en het gebruiksgemak voordat je een definitieve beslissing neemt.

Hier zijn een paar waterfilterkannen die goed beoordeeld zijn door het AzurAqua testpanel

 1. Brita Everyday Pitcher: Dit is een betaalbare en populaire keuze met een capaciteit van 2,4 liter. Brita-filters zijn effectief in het verwijderen van chloor, koper, cadmium en kwik.
 2. ZeroWater 10 Cup Pitcher: Dit filter maakt gebruik van een vijftraps filtratiesysteem dat bijna alle opgeloste vaste stoffen uit het water verwijdert. Het wordt ook geleverd met een TDS-meter (Total Dissolved Solids) zodat je de zuiverheid van je water kunt testen.
 3. PUR Classic Water Pitcher: PUR-filters zijn gecertificeerd om meer dan 70 verontreinigingen te verwijderen, waaronder lood. Deze kan heeft een capaciteit van 1,7 liter.
 4. Aquagear Water Filter Pitcher: Deze kan is meer premium geprijsd, maar het filter is gecertificeerd om lood, fluoride, chloor en andere verontreinigingen te verwijderen. Bovendien heeft het een lange filterlevensduur en de kan is gemaakt van 100% recyclebaar, BPA-vrij plastic.

Vergeet niet om de aanbevelingen van de fabrikant voor het vervangen van het filter op te volgen om ervoor te zorgen dat je water zo schoon mogelijk blijft. Welke waterfilterkan kopen? De frequentie van het vervangen van het filter kan variëren afhankelijk van de kwaliteit van je lokale water en hoeveel water je dagelijks gebruikt.

Of neem een kijkje op Bol.com!

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad