Hoe werkt zerowater

zero water kan

ZeroWater Kan: Verbeter Je Drinkwaterkwaliteit met Gemak

Water is de essentie van het leven, en de kwaliteit ervan heeft een directe invloed op onze gezondheid en welzijn. Het zuiveren van kraanwater en het verwijderen van onzuiverheden is daarom van groot belang. Een van de opties die beschikbaar is voor huishoudens en kantoren om de drinkwaterkwaliteit te verbeteren, is de ZeroWater kan. In dit artikel gaan we dieper in op de ZeroWater kan, hoe deze werkt en welke voordelen deze kan bieden voor dagelijks gebruik.

ZeroWater in een notendop

ZeroWater is een bekend merk in de wereld van waterfiltratiesystemen. Het richt zich op het verwijderen van onzuiverheden uit kraanwater met als doel het bereiken van “nul opgeloste vaste stoffen” (TDS) in het gefilterde water. TDS verwijst naar het totale gehalte aan opgeloste stoffen in water, waaronder mineralen, zouten, metalen en andere deeltjes. Een hoog TDS-niveau kan wijzen op verontreinigingen in het water.

Het ZeroWater-filtratieproces is gebaseerd op een speciale ionenwisselaarhars in het filter, die onzuiverheden aantrekt en vasthoudt terwijl het water er doorheen stroomt. ZeroWater heeft verschillende producten op de markt, waaronder kannen, dispensers en filters, om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen.

De ZeroWater Kan: Een Overzicht

De ZeroWater kan is een van de populaire producten van het merk. Het is ontworpen voor huishoudens en kantoren die op zoek zijn naar een handige manier om de kwaliteit van hun drinkwater te verbeteren. Hier zijn enkele kenmerken van de ZeroWater kan:

 1. Ingebouwde filter: De ZeroWater kan heeft een ingebouwde filter die het water zuivert terwijl je het uit de kan tapt. Dit betekent dat je geen aparte filtratiesystemen hoeft te installeren of flessenwater hoeft te kopen.
 2. TDS-meter: De kan wordt geleverd met een TDS-meter, waarmee je het TDS-niveau van het gefilterde water kunt meten. Dit geeft je inzicht in de zuiverheid van het water en laat zien hoe effectief de filter is.
 3. Vervangbare filters: Net als bij andere ZeroWater-producten maakt de kan gebruik van vervangbare filters. Deze filters moeten regelmatig worden vervangen om de optimale filtratieprestaties te behouden.
 4. Capaciteit: De capaciteit van de ZeroWater kan varieert afhankelijk van het model, maar de meeste kunnen bevatten ongeveer 8 tot 10 kopjes water, waardoor ze geschikt zijn voor dagelijks gebruik.

Hoe Werkt de ZeroWater Kan?

Het filtratieproces van de ZeroWater kan is eenvoudig en effectief. Hier is hoe het werkt:

 1. Voorbereiding: Voordat je de kan voor de eerste keer gebruikt, dien je het filter volgens de instructies van de fabrikant goed te spoelen. Dit zorgt ervoor dat eventuele restanten of deeltjes van de productie worden verwijderd en dat het filter schoon is.
 2. Vullen: Vul het bovenste reservoir van de kan met ongezuiverd kraanwater. Het water stroomt vervolgens door het ingebouwde filter naar het onderste reservoir.
 3. Ionenuitwisseling: In het filter van de kan bevindt zich de ionenwisselaarhars van ZeroWater. Deze hars trekt positief geladen onzuiverheden aan, zoals zware metalen en mineralen, en houdt ze vast, terwijl het gezuiverde water verder stroomt naar het onderste reservoir.
 4. Uitstroom: Het gezuiverde water wordt verzameld in het onderste reservoir van de kan, waar je het kunt tappen of gebruiken voor verschillende toepassingen zoals koken, drinken of het vullen van flessen.
 5. TDS-meting: De ingebouwde TDS-meter stelt je in staat om het TDS-niveau van het gefilterde water te meten. Een stijging van het TDS-niveau kan aangeven dat het filter moet worden vervangen.

Voordelen van de ZeroWater Kan:

De ZeroWater kan biedt verschillende voordelen voor gebruikers:

 1. Gemak: De kan is eenvoudig te gebruiken en vereist geen installatie. Je vult het gewoon met kraanwater en tapt gezuiverd water wanneer je het nodig hebt.
 2. TDS-meter: De ingebouwde TDS-meter geeft je direct inzicht in de zuiverheid van het water en laat zien wanneer het tijd is om het filter te vervangen.
 3. Ruimtebesparing: In tegenstelling tot grote filtratiesystemen neemt de ZeroWater kan niet veel ruimte in beslag en is deze geschikt voor zelfs kleine keukens.
 4. Kwaliteitsverbetering: Het gebruik van ZeroWater resulteert in water met een betere smaak en kwaliteit, wat de consumptie van water kan bevorderen.

Overwegingen bij het Gebruik van de ZeroWater Kan:

Bij het overwegen van het gebruik van de ZeroWater kan zijn er enkele overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Onderhoud: Zoals bij alle waterfiltratiesystemen moeten de filters periodiek worden vervangen om de filtratie-efficiëntie te behouden. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.
 2. Ruimte: Hoewel de kan compact is, moet je voldoende ruimte hebben om deze te plaatsen op je aanrecht of in je koelkast.

Conclusie

De ZeroWater kan biedt een handige en effectieve manier om de kwaliteit van je drinkwater te verbeteren. Met zijn ingebouwde filter, TDS-meter en gebruiksgemak is het een waardevolle aanvulling op je keukenapparatuur. Het is belangrijk om de kosten van vervangingsfilters en de beschikbare ruimte in overweging te nemen bij het beslissen of de ZeroWater kan geschikt is voor jouw behoeften. Over het algemeen biedt het een handige manier om de waterkwaliteit te verbeteren en te genieten van schoon, gezuiverd water voor allerlei toepassingen in huis of op kantoor.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad