Kraanwater in doorn besmet met bacterie

Kraanwater in Doorn besmet met bacterie

Vanwege een verontreiniging in het kraanwater krijgen inwoners van Doorn het advies om water te koken voordat ze het drinken. Het advies geldt ook voor kraanwater dat gebruikt wordt in gerechten, bij het tandenpoetsen of als drinkwater voor dieren.

Waterbedrijf Vitens meldt dat het water besmet is met enterokokken. Dat zijn bacteriën die maag- en darmklachten kunnen veroorzaken bij mensen met een lage weerstand.

De verontreiniging werd bij een reguliere controle aangetroffen. Dat gebeurt een tiental keren per jaar, zegt Vitens. Waar de bacterie vandaan komt, is niet duidelijk.

Douchen

Door het water drie minuten te koken voordat het gebruikt wordt, worden risico’s uitgesloten, meldt het waterbedrijf. “Als wij niet kunnen garanderen dat het water van de allerbeste kwaliteit is nemen wij het zekere voor het onzekere.”

Volgens Vitens zijn zo’n 4100 huishoudens getroffen. Het bedrijf verwacht dat de problemen met het water dinsdagmiddag weer opgelost zijn. In de tussentijd kunnen mensen in Doorn wel douchen, in bad gaan en hun wc doorspoelen met het kraanwater.

bron: RTV Utrecht

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad