Wat is een waterfilter

Wat is een Waterfilter?

Een waterfilter is een apparaat dat ongewenste deeltjes, chemicaliën en andere verontreinigingen uit water verwijdert. Het kan een fysieke barrière zijn, een chemisch proces, een biologisch proces of vaak een combinatie van deze methoden.

Er zijn verschillende soorten waterfilters, waaronder:

  1. Mechanische Filters: Deze werken als een zeef en verwijderen grotere deeltjes uit het water. Ze zijn vaak een onderdeel van meer complexe filtersystemen.
  2. Actieve Koolstof Filters: Deze filters verwijderen organische stoffen die de smaak en geur van water kunnen veranderen. Ze kunnen ook chloor en andere chemicaliën absorberen.
  3. Omgekeerde Osmose Filters: Dit type filter gebruikt een semipermeabel membraan om zouten, chemicaliën en mineralen uit het water te verwijderen.
  4. Ionenuitwisselingsfilters: Deze verwijderen hardheidsionen, zoals calcium en magnesium, en kunnen ook zware metalen zoals lood en koper uit het water verwijderen.
  5. Distillatie Filters: Dit type filter gebruikt warmte om water in stoom te veranderen, dat vervolgens wordt gecondenseerd en verzameld in een aparte container, vrij van de oorspronkelijke verontreinigingen.

Waterfilters kunnen worden gebruikt om de kwaliteit van drinkwater te verbeteren, water te behandelen voor specifieke doeleinden zoals irrigatie, vijvers en aquariums, en voor industriële toepassingen zoals in zwembaden en spa’s.

Ze zijn er in verschillende maten, van kleine waterfilterkannen voor thuisgebruik tot grote systemen die worden gebruikt voor de watervoorziening van steden en gemeenschappen.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad