Waar is waterfilter voor

Waar is waterfilter voor

Waterfilters worden gebruikt om onzuiverheden en verontreinigingen uit water te verwijderen. Hoewel het specifieke type en aantal verontreinigingen dat een filter kan verwijderen varieert afhankelijk van het ontwerp, kunnen waterfilters over het algemeen helpen bij het verwijderen van de volgende soorten stoffen:

  1. Chemische verontreinigingen: Dit kan onder andere chloor, pesticiden, herbiciden, en vluchtige organische verbindingen (VOC’s) omvatten. Deze chemicaliën kunnen in het water terechtkomen door industrieel afval, landbouwpraktijken, of zelfs als bijproducten van waterdesinfectie.
  2. Zware metalen: Sommige waterfilters kunnen helpen bij het verwijderen van zware metalen zoals lood en koper, die gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken als ze in hoge concentraties worden geconsumeerd.
  3. Bacteriën en virussen: Hoewel de waterbehandelingsprocessen in veel landen doorgaans effectief zijn in het verwijderen van micro-organismen, kunnen sommige nog steeds door de barrières glippen, of kunnen in het water terechtkomen na een behandeling door besmetting van de leidingen. Sommige waterfilters kunnen deze ziekteverwekkers verwijderen.
  4. Hard water mineralen: In gebieden met hard water, kunnen waterfilters helpen om mineralen zoals calcium en magnesium te verwijderen, die kalkaanslag kunnen veroorzaken op apparaten en oppervlakken.
  5. Sediment en andere deeltjes: Water kan ook kleine deeltjes van vuil, roest, en andere verontreinigingen bevatten. Waterfilters kunnen helpen om deze te verwijderen, waardoor de helderheid en algemene kwaliteit van het water wordt verbeterd.

Naast het verbeteren van de kwaliteit van het water, kunnen waterfilters ook helpen om de smaak en geur van het water te verbeteren door de verwijdering van chloor en andere verontreinigingen die een nadelige invloed kunnen hebben op de smaak en geur.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad