Wat is een nsf certificering

Wat is een NSF-certificering? National Sanitation Foundation

De NSF-certificering (National Sanitation Foundation) is een onafhankelijke certificering die aangeeft dat een product voldoet aan specifieke normen voor volksgezondheid en veiligheid. NSF-certificeringen zijn vaak van toepassing op producten en systemen die in contact komen met water, waaronder waterfilters.

Als het gaat om lood- en chroomverwijdering, zijn er specifieke NSF-certificeringen waar je op kunt letten:

  1. NSF/ANSI 53: Deze certificering richt zich op het vermogen van waterfiltratiesystemen om specifieke verontreinigingen, waaronder lood, te verminderen. Producten met deze certificering hebben aangetoond dat ze effectief zijn in het verwijderen van lood en andere stoffen volgens de vastgestelde normen.
  2. NSF/ANSI 42: Deze certificering richt zich op de esthetische aspecten van waterfiltratie, zoals verbetering van de smaak en geur van water. Het heeft geen betrekking op de vermindering van verontreinigingen zoals lood. Als je specifiek geïnteresseerd bent in het verminderen van lood, moet je op zoek gaan naar producten met de NSF/ANSI 53-certificering.

Bij het kiezen van een waterfilter is het belangrijk om naar de certificeringen te kijken en ervoor te zorgen dat het product de juiste certificeringen heeft die aangeven dat het effectief is in het verwijderen van specifieke verontreinigingen zoals lood en chroom.

Houd er rekening mee dat de NSF-certificeringen betrekking hebben op de prestaties van het product en niet op de waterkwaliteit in jouw specifieke locatie. Het is ook belangrijk om de capaciteit en het onderhoud van het waterfilter te overwegen, evenals andere verontreinigingen die mogelijk in jouw water aanwezig zijn. Het raadplegen van de productinformatie en het advies van een deskundige kan helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw behoeften.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad