Is een waterfilter nodig?

Het hangt af van de kwaliteit van je lokale water en je persoonlijke behoeften of je een waterfilter nodig hebt of niet. In veel gebieden, vooral in ontwikkelde landen, is het kraanwater over het algemeen veilig om te drinken dankzij strikte waterzuiveringsprocedures. Echter, zelfs als het water veilig is, zijn er een paar redenen waarom mensen ervoor kiezen om een waterfilter te gebruiken:

  1. Smaak en geur: Chloor en andere chemicaliën die worden gebruikt om water te zuiveren, kunnen een onaangename smaak en geur achterlaten. Een waterfilter kan helpen om deze te verwijderen.
  2. Oude leidingen: In sommige huizen, vooral oudere, kunnen leidingen lood bevatten. Als dit het geval is, kan een waterfilter dat lood en andere zware metalen verwijdert, belangrijk zijn voor de gezondheid.
  3. Hard water: In gebieden met hard water, kan een waterfilter nuttig zijn om calcium en magnesium te verwijderen, die kalkaanslag kunnen veroorzaken op apparaten en oppervlakken.
  4. Specifieke gezondheidsproblemen: Voor sommige mensen met bepaalde gezondheidsproblemen, zoals een verzwakt immuunsysteem, kan het nodig zijn om extra voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van een waterfilter, om de kans op besmetting met schadelijke micro-organismen te verkleinen.
  5. Milieubewustzijn: Als je veel gebotteld water drinkt, kan het overschakelen naar gefilterd kraanwater helpen om plastic afval te verminderen.

Het is altijd een goed idee om je lokale waterkwaliteitsrapporten te controleren of een waterkwaliteitstest uit te voeren om te begrijpen wat er in je water zit voordat je een waterfilter koopt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je een filter kiest dat de specifieke verontreinigingen aanpakt die in jouw water aanwezig zijn.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad