Hoeveel micron waterfilter

Hoeveel micron waterfilter

Waterfilters zijn er in verschillende micronmaten, afhankelijk van het type filter en de specifieke toepassing. De micronmaat verwijst naar de grootte van de openingen in het filtermateriaal, die bepaalt welke deeltjes worden tegengehouden. Over het algemeen geldt dat hoe kleiner de micronmaat, hoe fijner de filtering.

Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor veelvoorkomende micronmaten en hun toepassingen:

  1. 1-5 micron: Dit zijn fijne filters die vaak worden gebruikt om sediment, roest, zand en andere grotere deeltjes uit het water te verwijderen. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van troebelheid in het water.
  2. 0,5-1 micron: Deze filters worden meestal gebruikt om bacteriën en cysten, zoals Giardia en Cryptosporidium, uit het water te verwijderen. Ze bieden een hoger niveau van filtratie dan de 1-5 micron filters.
  3. 0,1 micron: Filters van deze grootte worden vaak aangeduid als “absolute” filters. Ze kunnen de meeste bacteriën, sommige virussen en andere micro-organismen effectief verwijderen. Deze filters worden vaak gebruikt in specifieke toepassingen waar zeer zuiver water nodig is, zoals laboratoria of medische faciliteiten.

Het is belangrijk op te merken dat het kiezen van de juiste micronmaat afhankelijk is van het specifieke doel van de filtratie en de kwaliteit van het water dat je wilt behandelen. Als je twijfelt over welke micronmaat het beste is voor jouw situatie, kun je het beste advies inwinnen bij een professional op het gebied van waterfiltratie zoals AzurAqua.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad