Hoe vaak moet je een waterfilter vervangen

Hoe vaak moet je een waterfilter vervangen

Hoe vaak je een waterfilter moet vervangen, hangt af van het type filter dat je hebt en hoeveel water je dagelijks gebruikt. Fabrikanten geven meestal specifieke aanbevelingen over wanneer hun filters moeten worden vervangen, dus het is belangrijk om deze richtlijnen te volgen. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  1. Waterfilterkannen: De meeste fabrikanten van waterfilterkannen, zoals Brita of ZeroWater, raden aan om de filter om de 1-3 maanden te vervangen, of na ongeveer 150-200 liter water. De exacte frequentie kan echter variëren afhankelijk van de kwaliteit van je lokale water.
  2. Kraanfilters: Deze filters moeten meestal om de 2-3 maanden worden vervangen, of na ongeveer 200-400 liter water. Maar nogmaals, de levensduur kan variëren afhankelijk van je waterverbruik en de kwaliteit van je water.
  3. Onder-de-gootsteen filters en hele huis waterfilters: Deze filters hebben over het algemeen een langere levensduur en moeten meestal om de 6-12 maanden worden vervangen. Sommige kunnen echter tot 5 jaar meegaan, afhankelijk van het model en de waterkwaliteit.
  4. Omgekeerde osmose systemen: De verschillende filters in een omgekeerde osmose systeem hebben verschillende levensduur. Pre- en post-filters moeten meestal om de 6-12 maanden worden vervangen, terwijl het RO-membraan zelf meestal om de 2-3 jaar moet worden vervangen.
  5. Draagbare/reiswaterfilters: De levensduur van deze filters kan sterk variëren, maar veel kunnen honderden of zelfs duizenden liters water filteren voordat ze moeten worden vervangen.

Vergeet niet dat het regelmatig vervangen van je waterfilter essentieel is om de effectiviteit te behouden en te zorgen dat je water veilig blijft om te drinken. Als je filter niet regelmatig wordt vervangen, kan het verzadigd raken en kunnen verontreinigingen terug in je water terechtkomen. Het is dus een goed idee om een vervangingsschema te maken of een vervangingsherinnering in te stellen.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad