Fda normen drinkwater

FDA Normen Drinkwater

In de Verenigde Staten worden de normen voor drinkwater voornamelijk beheerd door de EPA in samenwerking met de staten. De EPA heeft de Safe Drinking Water Act (SDWA) aangenomen om de kwaliteit van het drinkwater te waarborgen. De SDWA legt normen vast voor verschillende verontreinigende stoffen en reguleert openbare watervoorzieningen.

De EPA heeft maximale contaminantenniveaus (MCL’s) vastgesteld voor een breed scala aan verontreinigende stoffen in drinkwater, waaronder zware metalen, pesticiden, organische chemicaliën en microbiologische verontreinigingen. De MCL’s worden vastgesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek en streven ernaar de blootstelling aan verontreinigende stoffen te minimaliseren.

Het is echter belangrijk op te merken dat de FDA voornamelijk verantwoordelijk is voor het reguleren van de kwaliteit en veiligheid van voedsel, drugs en medische apparaten, en niet specifiek voor drinkwater. De EPA heeft de primaire rol bij het reguleren van drinkwaterkwaliteit in de Verenigde Staten.

Webshop Keurmerk

Weten waar je mee te maken hebt

100% AzurAqua garantie

Op ons volledige Assortiment

Gratis Verzending

In Nederland en België

Eigen Voorraad

Directe levering uit eigen voorraad